Marketing Tools

Marketing mewujudkan ruang untuk pertukaran antara perniagaan dan pelanggan,Perniagaan menggunakan pelbagai alat pemasaran untuk menyampaikan maklumat, merangsang minat pelanggan dan mendorong tindakan. Pendekatan pemasaran bersepadu terpakai beberapa taktik untuk melibatkan diri pelanggan dan membina perniagaan.

Media tradisional - seperti papan iklan, banner, surat khabar, majalah, televisyen, radio dan telefon direktori - melibatkan alat pemasaran seperti iklan cetak dibayar, iklan dan siaran berita. Pendekatan ini memberi tumpuan kepada satu hala jualan dan bergantung kepada capaian jumlah yang tinggi kepada orang ramai untuk memastikan kejayaan. Pengiklanan adalah alat pemasaran yang mahal; bagaimanapun, media tradisional kekal sumber yang paling dipercayai maklumat, menurut 2012 Edelman Trust Barometer kajian itu.

Media Digital
teknologi perisian komputer boleh mencapai pelanggan berpotensi dengan sasaran, komunikasi yang boleh diukur. alat pemasaran media digital khusus termasuk pengoptimuman enjin carian, pemasaran mudah alih, iklan dalam talian interaktif, e-mel opt-in dan perkongsian dalam talian seperti pemasaran affiliate dan penajaan. Komponen utama alat pemasaran digital adalah analisis Web, yang menyediakan maklumat mengenai aktiviti dalam talian pengguna Internet, alamat IP dan kata kunci carian. Untuk melibatkan diri dalam pemasaran media digital, syarikat-syarikat boleh menyewa agensi pemasaran media digital atau menggunakan perisian sebagai aplikasi perkhidmatan.

Media sosial
pemasaran media sosial adalah subset pemasaran media digital. Walau bagaimanapun, matlamat alat pemasaran media sosial adalah untuk membangunkan interaktif, hubungan dalam talian dengan pelanggan dan bukan bertujuan mencuri data pelanggan. Contoh khusus alat pemasaran media sosial termasuk blog, tweet, posting, perkongsian, rangkaian, bookmark, perkongsian media dan mengulas di laman web media sosial seperti Twitter, Facebook, Orkut, LinkedIn, Pinterest, Reddit dan YouTube. Dan Zarrella, Tahap pemasaran media sosial adalah tertumpu kepada syarikat kecil dan usahawan individu dengan menawarkan alat kos rendah dengan pulangan yang tinggi.

Barangan promosi
barangan promosi, seperti risalah, kad perniagaan, flyers,kit media, laman web, video maklumat dan barangan, adalah alat pemasaran yang ketara. Antara barang-barang ini termasuk sejumlah besar mempunyai maklumat yang terperinci mengenai perkhidmatan; kad dan hadiah boleh memaparkan logo syarikat dan menyediakan maklumat pengenalan. Sekira mendapat sambutan , barang-barang promosi menyumbang untuk membina kesedaran jenama, tetapi kos adalah faktor apabila memilih barang-barang ini.

marketing tool

Monspace Presentation

Whatever your company is most known for should go right here, whether that's bratwurst or baseball caps or vampire bat removal.

Learn More

Penerangan Perniagaan DI HQ

Setiap Hari penerangan mengenai monspace bisnes di HQ

Learn More

Menyertai latihan yang di kendalikan CUBB Academy

Don't think of this product or service as your third favorite, think of it as the bronze medalist in an Olympic medals sweep of great products/services.

Learn More

Next Steps...

This is should be a prospective customer's number one call to action, e.g., requesting a quote or perusing your product catalog.